top of page

CARBOXY HAIR THERAPY

Door het injecteren van kleine hoeveelheden kooldioxide net onder de hoofdhuid, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Dit leidt tot een toename aan zuurstof en voedingsstoffen naar dat gebied, die resulteren in herstellende processen van het haarfollikel. De cellen in de haarwortel worden dus sterk gestimuleerd, wat leidt tot een verbeterde haargroei.

Carboxytherapie is het onderhuids injecteren van kooldioxide gas. Het is een veilige methode om de huid te verjongen en is effectief bij de behandeling van rimpels, huidverslapping, cellulitis en striae maar ook dus om haargroei te stimuleren. De behandeling heeft geen of nauwelijks een herstelperiode en duurt vaak slechts 20 ​tot 40 minuten. Kortom, carboxytherapie is een eenvoudige en veilige behandelmethode voor een een betere haargroei.

Carboxytherapie mesotherapie haartransplantatie

Veilig

Kooldioxide komt van nature voor in het lichaam en in de lucht. Het gebruik van kooldioxide met onderhuidse injecties is zeer veilig en wordt wereldwijd door een groeiende groep artsen aangeraden. Carboxytherapie wordt niet aanbevolen bij verschillende medische toestanden zoals zwangerschap. Daarom is een intake bij een deskundige noodzakelijk om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. Als je ibuprofen, antistollingsmedicijnen, omega 3 of vitamine E genomen hebt voorafgaand aan de behandeling, heb je een hoger risico op blauwe plekken op de plaats van de injecties.

Hoe werkt het?

Met een naaldje wordt de kooldioxide onder de huid gebracht. Vrijwel direct erna zal het behandelde gebied opzwellen. Normaal gespoken zakt de zwelling na 5 tot 10 minuten. Soms kan de zwelling wat langer aanhouden. Om de resultaten te behouden adviseren we om een kuur van 3 behandelingen te nemen om de twee weken. eindresultaten zie je pas enige tijd na de behandeling. Dit komt omdat het tijd vergt om anageen haar aan te maken. Dit is het sterke haar in de groei fase.

Voorzorgsmaatregel

24 uur voor de behandeling niet zonnen, en geen alcohol nuttigen. Belangrijk is om een paar dagen voor een behandeling geen bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen in te nemen. Wil je wel een pijnstiller innemen kies dan voor paracetamol. 

Nazorg

Verwachte bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, gevoeligheid en crepitatie (gasbelletjes onder de huid). Deze verdwijnen meestal binnen 30 minuten. In sommige gevallen kan de zwelling enkele dagen aanhouden. Een eventuele blauwe plek is meestal binnen één tot twee weken verdwenen. Bescherm de huid met een goede zonnefactor.

Interval

2 weken, afhankelijk van het soort huidprobleem, zal je tricholoog een behandeling adviseren en een behandelplan opstellen.

meso-hair mesotherapie haartransplantatie

Carboxy Hair Therapy

Tarieven

De tarieven zijn inclusief trichologisch onderzoek, cosmedisch dossier en Antyage LED Therapy

High Frequency Scalp Treatment

€ 80,-

Kuur Tarieven

Termijnbetaling voor uw gewenste kuurpakket is mogelijk, wij lichten u graag in via een gratis consult.

High Frequency Scalp Treatment - kuur 4x

€ 300,-

High Frequency Scalp Treatment - kuur 8x

€ 560,-

High Frequency Scalp Treatment - kuur 12x

€ 780,-

High Frequency Scalp Treatment - kuur 16x

€ 960,-

bottom of page