top of page

Gebruiksaanwijzing Onderhoud Haarwerk

1. Ontwar voorzichtig het haar vanaf de punt en werk zo naar boven richting het montuur, gebruik daarbij een zeer grove kam en/of borstel. Niet te veel spanning/kracht gebruiken.

2. Plaats het haarwerk op een kopje (nooit strakgespannen), om het spoelen zonder klitten te vergemakkelijken. Zo bent u er zeker van dat het haar op natuurlijke wijze gereinigd wordt en niet tegen de schubbenlaag in. Spoel het haarwerk onder stromend lauw water uit om klitten te voorkomen. Laat uw haarwerk nooit ondergedompeld staan in een (was) bak, dit maakt dat het haar zal samenklitten.

3. Verdeel met uw vingers de shampoo over het haarwerk zodat de shampoo evenredig wordt verdeeld over het haarwerk.

4. Spoel met lauw stromend water uw haarwerk weer uit van de aanzet tot de punten.

5. Dep uw haarwerk droog met een handdoek, niet wrijven of knijpen.

6. Verdeel een hoeveelheid conditioner over uw handen en kam het met uw vingers door het haar. Voor intensievere verzorging: het haarwerk een aantal keer door een (was) bak lauw water met conditioner heen halen voor een betere verdeling. Altijd het haar in beweging houden. Laat uw haarwerk nooit ondergedompeld staan in een (was)bak. Spoel de conditioner uit met lauw warm water en dep opnieuw uw haarwerk droog met een handdoek.

7. Gebruik de spray conditioner voor extra souplesse van de vezel. Deze spray is ook goed voor dagelijks gebruik. Spray, op een afstand van 20cm, het gehele haarwerk in met dit product en kneed het zachtjes in het haar.

8. Laat het haarwerk natuurlijk drogen op een pruikenkop, indien u het haarwerk toch wilt drogen met een haardroger, dan is het belangrijk het haar in één richting te drogen (van de aanzet tot de punt) om onnodig klitten te voorkomen. Laat uw haarwerk nooit liggend op een handdoek drogen, dit maakt dat het haar zal gaan kruipen en samenklitten. De garantie op een haarwerk van echt haar is 6 maanden. (Mits de voorgeschreven gebruiksaanwijzing in acht genomen is.)

bottom of page