top of page

Vaatlaser - Couperose

VAATLASER - COUPEROSE & BEENVATEN

Ons lichaam bestaat uit duizenden kleine bloedvaatjes. Als er meerdere rode vaatjes te zien zijn in het gezicht, wordt er gesproken van couperose. De huidaandoening couperose wordt succesvol behandeld door onze huidtherapeuten met de vaatlaser. Ontdek de mogelijkheden van een couperose laserbehandeling.

Waarom een couperose laserbehandeling?

Wilt u uw couperose laten verminderen? Een laserbehandeling bij couperose is de meest geschikte en efficiënte manier om couperose te verminderen, omdat er tot op de millimeter wordt bepaald welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals de vaatjes. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd. De meest effectieve manier om couperose te behandelen is door een vaatlaser te gebruiken. Tijdens het intakegesprek bepaalt de huidtherapeut welke apparaat het meest geschikt is om de couperose behandeling mee te starten. Het laserlicht absorbeert in hemoglobine in de vaten. Door de energie wordt dit dusdanig verwarmd, zodat de vaten aan elkaar gaan plakken. Het natuurlijke genezingsproces zorgt ervoor dat de vaten verwijderd worden in het lichaam en de roodheid verdwijnt.

vaatlaser met couprose
vaatlaser tegen adertjes

Het te verwachten resultaat

Om de huidaandoening couperose goed te verminderen zijn er gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de vaatjes al na 2 of 3 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de zichtbaarheid van de couperose en trekken deze weg, of wordt hij minder zichtbaar. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de vaatjes nooit meer terugkomen. Vaatjes in het gezicht en met name op de neus kunnen gemakkelijk terugkomen. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vooraf de couperose laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

 

Tijdens de couperose behandeling

De laserbehandeling van couperose kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Dit is niet bij iedereen het geval.

couprose behandeling
verwijderen adertjes

Na de couperose laserbehandeling

Na de laserbehandeling van couperose kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van couperose dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sport, het bukken proberen te beperken en niet naar de sauna te gaan. Door deze factoren kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

BACK IN TIME PRIJZEN t/m 13 oktober 2023

Alle zones met 10% korting

Tarieven

De tarieven zijn inclusief cosmedisch dossier.
Termijnbetaling of Afterpay voor jouw gewenste behandeling is
mogelijk, wij lichten je graag in via een gratis consult.


Vaatlaser Couperose 1 plekje  € 40,-
Vaatlaser Couperose 1 tot 4 plekjes  € 60,-
Vaatlaser Couperose Neus  € 100,-
Vaatlaser Couperose Wangen  € 160,-
Vaatlaser Couperose Decolleté  € 180,-
Vaatlaser Couperose Neus + Wangen  € 180,-
Vaatlaser Couperose Neus + Wangen + Kin  € 200,-


Beenvaat Tarieven

Prijs op aanvraag

bottom of page