top of page
image.jpg

TRICHOLOGISCH ONDERZOEK

Haarproblemen kunnen zowel fysiek als emotioneel belastend zijn. Ons ervaren team begrijpt de impact van deze problemen op uw zelfvertrouwen en algeheel welzijn. Met jarenlange expertise in trichologie en dermatologie zijn wij toegewijd aan het vinden van oplossingen die op maat zijn gemaakt voor uw specifieke behoeften.

image.jpg

Omdat haar ertoe doet!

De weg naar gezond haar en hoofdhuid begint met een grondige analyse!

Trichologisch Onderzoek

Trichoscopy1.jpg

Stap 1: Evaluatie

Tijdens uw consult voert onze tricholoog een grondige evaluatie van uw haar en hoofdhuid uit met een trichoscoop en microscoop. We bespreken uw medische geschiedenis, levensstijl en eventuele factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van uw haar.

Trichologisch rapport.jpg

Stap 2: Plan

Na een uitgebreide beoordeling stellen we een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op uw situatie en doelen. Dit kan een combinatie zijn van medische interventies, lifestyle-aanpassingen en gerichte haarverzorging.

front-view-woman-working-as-travel-agent_edited.jpg

Stap 3: Begeleiding

Educatie en Begeleiding: Wij geloven in het empoweren van onze cliënten. Tijdens het consult krijgt u waardevolle informatie over hoe u voor uw haar en hoofdhuid kunt zorgen. Ons doel is om u te voorzien van de kennis en tools om zelfverzekerd stappen naar verbetering te zetten.

Maak vandaag nog een afspraak

Neem de eerste stap naar gezonder haar en een gezondere hoofdhuid. Maak vandaag nog een afspraak voor een trichologie consult door ons online afsprakenformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar om u te helpen uw haarproblemen te begrijpen en aan te pakken.

Bij onze trichologie praktijk geloven we in het herstellen en verzorgen van uw haar van binnenuit. U verdient het om te stralen met prachtig haar en vol zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Wat is een trichoscoop

Om de conditie van de hoofdhuid en de haren te beoordelen, kan een arts, gespecialiseerde kapper of schoonheidsspecialist gebruikmaken van een zogenoemde trichoscoop. Trich komt van het Griekse woord voor haar en scoop betekent kijker. Trichoscopie is dus een onderzoek waarmee je je haar (en de huid waaruit het haar groeit) bekijkt. Zo kan er worden gezocht naar de mogelijke oorzaak van het haarverlies.

In feite is een trichoscoop een vergrootglas met ingebouwd licht. Moderne trichoscopen maken gebruik van zogenaamd gepolariseerd licht, waardoor je beter naar de diepere lagen in de hoofdhuid kunt kijken. Aan de kijker kun je een camera of smartphone verbinden, waarmee je foto’s kunt maken van het haar en de huid.

Haarverlies kan heel sluipend verlopen. Soms duurt het jaren voordat het wordt opgemerkt. Pas nadat je de helft van je haar bent verloren, is haarverlies echt goed zichtbaar. De meeste haarondersteunende middelen werken juist het best in een vroeg stadium van haarverlies. Trichoscopie kan daarom een waardevolle aanvulling zijn om vroegtijdig haarverlies te ontdekken, de oorzaak ervan te onderzoeken en op tijd met een behandeling te starten.

Trichoscopy.jpeg

Voorbeeld trichologisch onderzoek

Kosten onderzoek

Trichologisch Onderzoek  € 100,- 

Tijdens het consult krijg je verschillende intake vragen zoals medische geschiedenis en voedingspatroon. Met een trichoscoop  wordt de hoofdhuid en het haar onderzocht. Met een microscoop wordt gekeken naar de kwaliteit van het haarJe krijgt een uitgebreidt behandel, voedings- en supplementadvies, dat ook als rapport wordt nagestuurd per e-mail. Als je een kuurpakket afneemt is het richologisch onderzoek gratis.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou of heb je nog vragen? Maak een afspraak.

bottom of page