top of page
HELM.jpg

LED SCALP THERAPY

Low Level Laser Therapy met roodlicht voor haaruitval wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Het is een volledige natuurlijke en niet-invasieve behandeling om een ​​normale haargroeicyclus te herstellen. Bij Esthetisch Centrum Lanette maken we gebruik van rood licht. Low Level Laser Therapy, werd in de jaren zestig ontdekt als een behandeling voor haaruitval. Ons lichaam lichaam reageert op het licht op ongeveer dezelfde manier als planten op zonlicht reageren: door het licht energie op te nemen op cellulair niveau. Dit veroorzaakt een sneeuwbaleffect van gunstige biologische processen. Rood licht varieert van 630 nanometer (nm) tot 700 nm. Onderzoek heeft aangetoond dat licht in het bereik van 630 nm tot 660 nm de krachtigste effecten heeft bij de behandeling van haaruitval.

Verhoogde cellulaire energie

Rood licht dringt de huid binnen tot aan de basis van elk haarzakje in het behandelgebied. Wanneer de fotonen door de huid worden opgenomen en individuele cellen bereiken, reageren ze met de lichtgevoelige receptoren in de mitochondriën, dit zijn energie producerende organellen in de cellen. Deze interactie stimuleert de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de primaire cellulaire brandstof. Optimaal gevoede, gezonde cellen functioneren beter. Gezonde cellen doen hun werk beter, repliceren met meer succes en verdedigen zichzelf tegen oxidatieve stress en omgevingspathogenen. Verder staat roodlichttherapie erom bekend ontstekingen te verminderen die de normale productie en werking van cellulaire energie zouden kunnen verstoren.

IMG_7523.jpg

Hoe werkt led scalp therapy?

Haargroei neemt toe met 51%

Indrukwekkendere resultaten werden behaald tijdens een klinisch onderzoek uit 2017 bij vrouwen met alopecia androgenetica. Een groep vrouwen van 18 tot 60 jaar kregen een kuur met rood laser licht, terwijl de controlegroep een schijnbehandeling kreeg. Behandelde deelnemers ervoeren een toename van 51 procent in het aantal haren in vergelijking met behandelde controledeelnemers.
 

Dikkere haargroei

Een meta-analyse uit 2017 analyseerde 11 onderzoeken naar rood licht als behandeling voor haarverlies als gevolg van alopecia androgenetica. Deze gecombineerde onderzoeken hadden 680 deelnemers (444 mannen en 236 vrouwen). Negen van de 11 onderzoeken vonden statistisch significante verbeteringen in haartelling, haarsterkte en haardichtheid (dikte) bij zowel mannen als vrouwen na rood licht therapy.

Voor en na resultaat

led scalp.jpg

TARIEVEN

De tarieven zijn inclusief intake en cosmedisch dossier.

LED Scalp Lichttherapie  € 40,-
 

KUURPAKKET

LED Scalp Lichttherapie - kuur 10x  € 300,-

CONSULT
Komt u voor het eerst bij Esthetisch Centrum Lanette en weet u niet welke behandeling de juiste is voor u?
Dan raden wij u aan om eerst een consult afspraak te maken, zodat wij samen met u de juiste behandelplan keuze kunnen maken. 
Wij helpen u graag !

bottom of page