top of page
Hoofdhuid controle.jpg

CARBOXYTHERAPIE HOOFDHUID

Door het injecteren van kleine hoeveelheden kooldioxide in de hoofdhuid, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Dit leidt tot een toename aan zuurstof en voedingsstoffen naar dat gebied, die resulteren in herstellende processen. Hierbij wordt de conditie van de hoofdhuid verbeterd wat ten goede komt aan de haarfollikel ontwikkeling.

Carboxytherapie is het onderhuids injecteren van kooldioxide gas. Het is een veilige methode om de haargroei te stimuleren. Carboxytherapie is een eenvoudige en veilige behandelmethode voor voller haar, mits het juiste behandelprotocol wordt toegepast. Doel van de masterclass is om de techniek op een veilige en effectieve wijze uit te voeren op uw klanten.

Voor de behandeling

Om de omstandigheden zo schoon mogelijk te krijgen (haar kan je niet ontsmetten), moet je voor de behandeling je haar wassen en geen styling product in je haar aanbrengen.

Carboxytherapie.jpg

Hoe werkt Carboxytherapie?

Carboxytherapie voor de hoofdhuid is een medische procedure waarbij koolstofdioxidegas onder de huid wordt ingebracht met de Concerto Mesogun. Het idee erachter is dat de verhoogde concentratie koolstofdioxide de bloedvaten verwijdt, de bloedcirculatie verbetert en de zuurstofafgifte aan de cellen verhoogt. Dit zou de haargroei stimuleren en verschillende hoofdhuidaandoeningen zoals haaruitval en roos kunnen helpen verminderen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De procedure begint meestal met het reinigen van de hoofdhuid om vuil en oliën te verwijderen. Vervolgens wordt een dunne naald gebruikt om koolstofdioxidegas in de hoofdhuid te injecteren op verschillende punten. Het proces kan enigszins ongemakkelijk zijn, maar wordt over het algemeen als draaglijk beschouwd.

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of lichte pijn optreden op de injectieplaatsen, maar deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot dagen. Het aantal benodigde behandelingen kan variëren afhankelijk van de ernst van het probleem en de reactie van het individu op de therapie.

Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat carboxytherapie goed kan werken tegen de moeilijke te behandelen aandoening Alopecia aerata. Op de foto zijn de resultaten te zien na 6 behandelingen met carboxytherapy.

Alopecia aerata.jpg

Nazorg en interval

Nazorg: Gedurende 4 uur geen gebruik maken van stylingproducten na een carboxy therapie behandeling. De hoofdhuid moet namelijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden.

Verzorging: Vraag in de kliniek naar de juiste haarverzorgingsproducten voor thuis stimulatie van de haargroei, zodat je met deze behandeling nog  meer resultaat kan boeken.

Interval: Wekelijks, afhankelijk van het soort hoofdhuidprobleem, zal je huidspecialist een behandeling adviseren en een behandelplan opstellen.

Voor en na resultaat

Voor en na foto Carboxytherapy.jpg

TARIEVEN

De tarieven zijn inclusief intake en cosmedisch dossier.

Carboxy Hair Therapy  € 120,-
Trigologisch Rapport  € 100,-

 

EXTRA OPTIES

+ OPTIE  LED Scalp Lichttherapie  € 20,-
 

KUURPAKKET

Carboxy Hair Therapy - kuur 6x  € 640,-
Carboxy Hair Therapy - kuur 12x  € 1080,-

CONSULT

Komt u voor het eerst bij Esthetisch Centrum Lanette en weet u niet welke behandeling de juiste is voor u?
Dan raden wij u aan om eerst een consult afspraak te maken, 
zodat wij samen met u de juiste behandelplan keuze kunnen maken. 
Wij helpen u graag !

bottom of page